Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/pleegkracht.nl/httpdocs/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5812 quote-safewings | PleegKracht
Quote

Samen meer pleeggezin
We willen allemaal dat kinderen opgroeien in een warm gezin. Alle zorg is er op gericht dat onze pleegkinderen in de schijnwerper staan. Dat is geweldig. Wij, pleegouders, zijn die schijnwerper die het licht werpen op onze pleegkinderen. Wat als de schijnwerper niet goed functioneert? Komt het kind dan nog in het licht?

SafeWings is ontstaan vanuit een droom. Een droom van twee gezinnen met pleegkinderen, die elkaar helpen bij de zorg voor deze kinderen. Twee families die hun ervaringen hebben gebundeld in SafeWings. Een organisatie die pleeggezinnen helpt bij de uitdagingen waar ze soms voor komen te staan. Weten dat je niet alleen staat, maar met elkaar aan de slag kunt.

SafeWings zet de pleegouder centraal. Zonder pleegkind geen pleegouder. Maar zeker ook zonder pleegouder geen veilige haven en een warm thuis voor het pleegkind. Het is dus van essentieel belang dat de pleegouder voldoende ondersteund wordt om de zorg voor het pleegkind vol te kunnen (blijven) houden.

SafeWings organiseert ontmoetingen tussen pleegouders. Door middel van speciale bijeenkomsten kan je in je eigen regio een eerste ontmoeting hebben met andere pleegouders. De nadruk ligt op zo’n avond in het onderling contact leggen, je verhaal vertellen en ervaringen delen. Jij als pleegouder staat nu eens helemaal centraal.

Naast bijeenkomsten voor de pleegouders zijn er ook activiteiten voor de pleegkinderen. Dit geeft pleegouders rust en ruimte iets voor zichzelf te kunnen ondernemen of even tijd om met het biologische gezin door te brengen.

SafeWings is actief in heel Zuid-Holland en heeft de ambitie om pleegouders in heel Nederland te ondersteunen. Omdat de drempel om weg te gaan en/of hulp te zoeken vaak erg hoog ligt bij pleegouders, is ontmoeting in de eigen omgeving belangrijk.

Marianne Kerremans

SafeWings

Toekomstige evenementen

Er zijn op dit moment geen events gepland

Deze website wordt
mogelijk gemaakt door:

Copyright Pleegkracht ©2018