Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/pleegkracht.nl/httpdocs/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5812 Wat is PleegKracht!? | PleegKracht

Wat is PleegKracht!?

Soms heb je behoefte aan ondersteuning en verdieping. Aan contact om je verhaal te vertellen. Aan activiteiten die je even weer tijd voor jezelf geven. Pleegouderschap vraagt veel. Het zorgen voor een kind van een ander brengt met zich mee dat je als pleegouder te maken hebt met de loyaliteit van het pleegkind naar zijn biologische ouders. Er wordt verwacht dat je vanuit meerdere perspectieven naar de zaak kan kijken. Allerlei partijen zijn hierbij betrokken. Pleegkinderen hebben een ‘rugzakje’ bij zich. Dit alles vraagt veel van je opvoedingsvaardigheden en je communicatievaardigheden met je omgeving. Daarbij is het belangrijk dat het pleegkind meedraait in het gewone gezinsleven, met de pleegouder als ankerpunt. Ons doel is om de pleegouder op verschillende manieren te ondersteunen in zijn of haar ‘pleegouderschap’. Je te sterken op de momenten dat het even tegen zit. PleegKracht! biedt de pleegouder een palet aan mogelijkheden:

  • Ontmoetingsavonden met en voor elkaar waarbij jij als pleegouder centraal staat.
  • Trainingen om je kennis te vergroten, en om vanuit inzicht en kennis op een adequate manier te kunnen reageren.
  • Activiteiten voor de pleegkinderen zodat je zelf even lucht krijgt als je dat nodig hebt.

PleegKracht! is een gezamenlijk initiatief van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs, stichting SafeWings en de Pleegouderraad van Horizon. Pleegkracht! is er voor alle pleegouders die daar behoefte aan hebben.

Toekomstige evenementen

Er zijn op dit moment geen events gepland

Deze website wordt
mogelijk gemaakt door:

Copyright Pleegkracht ©2018